Wedstrijdverslagen 4 November

HCOB MC2 VERSLAAT MHC EDE IN EIGEN HUIS MET 8-1

EDE 3 november

Mensen die gisteren het slechte weer trotseerden en een bezoek brachten aan De Bosrand in Ede, thuishonk van o.a. MHC Ede, hebben kunnen genieten van een overenthousiast en zeer attractief spelend HCOB MC2.

Actief verdedigend, mooie opbouw van de aanvallen, verrassend breed spelend en prachtige doelpunten brachten de eindstand op 1-8.

De eerste helft was er nog volop spanning en begon MHC Ede(met een aantal zeer grote dames die fysiek wel het eea in te brengen hadden en bij sommigen ook wel het gevoel van "Jeetje, die zijn groot” gaven) goed. Toch was het HCOB die de openingstreffer bracht. Maar niet lang daarna scoorde MHC Ede de tegentreffer en alhoewel HCOB nog wel een aantal kansen kreeg, was het toch even oppassen.

In de rust werden nieuwe afspraken gemaakt. Hoe nog beter aansluiten bij de voorste linies, nog beter actief vooruit verdedigen en de aanvallers nog actiever aanbieden aan de achterste linies.

Tja, tegen dit geweld was MHC Ede, die conditioneel in de 2e helft echt tekort kwamen, niet opgewassen. Erg mooi was dat de strafcorners bij HCOB steeds beter gaan lopen en dat er nu ook gescoord wordt uit de strafcorners! Super om te zien en stralende coaches, trainer en publiek. Er gebeurde ook nog iets opvallends in de 2e helft. Als eerste kreeg HCOB een strafbal omdat een tegenspeelster met de voet de bal stopte op de lijn na een schot op doel bij een strafcorner. Een indrukwekkend schouwspel was het gevolg. 2 scheidsrechters bij de goal, alle speelsters op de 23 meterlijn, de keeper in de goal en Myrthe Gouma, die afgelopen week net strafcorners had geoefend, schoot koelbloedig in! Prachtig..ook opvallend was de redding van Bo den Boef, die met een prachtige duik buikschuivend over het kunstgras, de bal voor open doel voor de doellijn wist weg te tikken. Proficiat aan alle meiden voor het teamwork, de inzet, de prachtige acties en natuurlijk de overwinning. De coaches lijsten het wedstrijdformulier(dat zij regelmatig vergeten..) in boven hun bed en trainer Frank sprak de meiden na afloop toe:”Meiden we staan bovenaan de competitie en dat geven we niet meer af!”

En geloof het of niet…de hele wedstrijd speelde zich droog af met vanaf de 2e helft een heerlijk zonnetje..