Bestuursmededelingen 4 April

Nieuwe regel bij vervanging fluitbeurt

Nieuws afbeelding

Beste leden,

De tweede helft van het seizoen is begonnen en met het weer dat steeds beter wordt is het genieten op de velden. Daarvoor is wel noodzakelijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Voor velen van jullie is dat het af en toe fluiten van een wedstrijd. Fluiten hoort er gewoon bij. Zonder scheidsrechters geen wedstrijden en zonder wedstrijden geen HCOB. Zo simpel is het.

Gelukkig nemen de meesten leden deze verantwoordelijkheid serieus maar helaas zijn we dit prille seizoen ook geconfronteerd met late afmeldingen en leden die niet op zijn komen dagen. De scheidsrechtercommissie moet zich dan in alle bochten wringen om een oplossing te vinden. Dit legt in alle redelijkheid teveel beslag op de tijd van deze commissieleden.

Daarom ontvangt iedereen per mail nog eens afspraken die wij binnen HCOB hebben gemaakt over het fluiten van wedstrijden. Nieuw daarbij is de volgende regel. Wanneer iemand geen vervanger kan vinden, dan ligt de verantwoordelijkheid voor het fluiten van de betreffende wedstrijd bij zijn of haar team. Het is dan aan dat team om een vervanger te leveren. In een team met al snel 12 tot 15 spelers moet er toch altijd iemand zijn die de fluitbeurt kan overnemen. 

Wij hopen zo de scheidsrechtercommissie te ontlasten en laten we wel wezen, een keer een fluitbeurt overnemen van je teamgenootje hoort ook bij een teamsport.
Bedankt voor jullie begrip!

Met sportieve groet,

Bestuur HCOB