Woord van de Voorzitter 17 April

AED's redden levens!

Dat is al meerdere keren bewezen sinds de actieve verspreiding ervan op diverse locaties. Rotary club Elst Over-Betuwe heeft zich aangesloten bij het initiatief van Stichting Kloppend Hart om op elke twee minuten afstand een AED beschikbaar te hebben. De opbrengst van de jaarlijkse golfdag van de Rotary zal dan ook aan AED's besteed worden. Specifiek heeft de Rotary ervoor gekozen om die AED's aan (sport)verenigingen aan te bieden aangezien ze kostbaar zijn en verenigingen over het algemeen niet breed bij kas zitten. Een prachtig initiatief, want ook HCOB kan zo een AED op de hockeyaccommodatie krijgen.

Wij ondersteunen dit initiatief als HCOB dan ook van harte! We moeten er wel wat voor doen: golfen! Wie wil zich als team namens bedrijf of wellicht als persoon inschrijven om op 12 juni mee te doen? Mocht iemand zich alleen willen inschrijven, maar dan wel in een HCOB team laat het mij weten.

Bijgaand informatie van de Rotary en een inschrijfformulier. Onderstaand een artikel over het onderwerp.

Met HARTelijke groet,
namens bestuur HCOB,

Jeroen Joon
06-53498252
[email protected]


De Gemeente heeft plannen om AED’s te gaan plaatsen op 20 plaatsen in de gemeente zie het artikel hieronder:

Twintig AEDs voor 'hartsafe'

    • 05 jan 2009

ELST - Gemeente Overbetuwe is met de Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard een samenwerking aangegaan om Betuwe 'hartsafe' te maken.

"Dat houdt in dat we ernaar streven om op elke twee minuten afstand een AED beschikbaar te hebben", vindt wethouder Frank van Rooijen. De gemeente wil de mogelijkheden voor snelle hulpverlening met een AED, een apparaat om te reanimeren, te vergroten. Met een AED in de buurt kan en moet men meteen in actie komen en kunnen anderen hulp inschakelen door 112 te bellen. Wanneer er binnen vijf minuten gestart wordt met defibrilleren, dan is de overlevingskans al 70 tot 80 procent. Samen met de commissie en wethouder Van Rooijen worden de voorwaarden voor de locatie van de 20 AED's bepaald. De commissie, bestaande uit twee lede van de stichting, twee afgevaardigden van de dorps- en wijkraden, EHBO-verenigingen en een gemeenteambtenaar, bekijkt welke locaties hiervoor in aanmerking komen. Zij koppelen dit terug aan wethouder Van Rooijen. De kosten voor de aanschaf van deze 20 AED's zal komen op een bedrag van ruim 30.000 euro.

Bijlage

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws