Nieuwbouw 23 April

Update nieuwbouw clubhuis - 5

Nieuws afbeelding Obligatieregeling vastgesteld
De bouw van het nieuwe clubhuis gaat goed en iedereen reageert enthousiast op de vorderingen. Het totale clubhuis inclusief binnen- en buiteninrichting kost 550.000 euro. Buiten de hypotheek en eigen middelen was nog 90.000 euro nodig. Onder andere voor de kleedkamers, toiletten, vergaderruimtes, keuken, bar, inrichting, elektra, beveiliging en terras. Ondanks dat vrijwel alle luxe er al uitgehaald is, was het bedrag van 90.000 euro nu nodig om ook werkelijk van het clubhuis gebruik te kunnen maken. Dit bedrag wilden we ophalen door het uitgeven van een obligatielening.
In maart is hiermee een begin gemaakt. Na een wat voorzichtige start, was er uiteindelijk bijzonder veel animo voor de obligatielening. Tijdens de extra ALV op maandag 13 april is het uitstellen van een dergelijke lening tot maximaal 90.000 euro unaniem vastgesteld. Inmiddels heeft de lening meer dan 100.000 euro aan inschrijvingen! Tot 30 april kun je nog meedoen. Bij overinschrijving verminderen we de hoogste inschrijvingen.

Wij danken de leden voor het vertrouwen in en de betrokkenheid bij HCOB!
Samen maken we het mogelijk!

Stand van zaken bouw clubhuis
De bouw van het clubhuis vordert gestaag. Inmiddels zit het dak dicht met blauw plaatwerk en zijn de grote gele HCOB-letters aangebracht. Binnen zijn al enkele leidingen gelegd en liggen de vloerbalken voor de verdieping op haar plek. Komende week wordt begonnen met het plaatsen van de aluminium kozijnen. Daarna volgt nog de afwerkvloer en wat aftimmerwerk en dan is het clubgebouw casco-gereed. 
Ondertussen wordt achter de schermen gewerkt aan de volgende fase. Dit plan omvat het plaatsen van de binnenwanden en -kozijnen, trap, etc. Ook worden de laatste besluiten genomen rond de technische installaties (verwarming, water en elektra). Daarnaast is de beslissing genomen om de buiteninrichting gefaseerd aan te leggen om zo op de korte termijn geld uit te sparen. In plaats van direct een groot terras starten we wel met het terras aan de voorzijde, maar wordt de veldzijde smaller uitgevoerd, in combinatie met een aflopend grastalud richting de velden. Daarmee behouden we de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit het clubgebouw het terras op te lopen met zicht over de speelvelden. Tegelijkertijd besparen we op werkzaamheden, beton- en tegelwerk en regenwatervoorzieningen. Zodra het financieel verantwoord is, volgt een besluit over de verdere uitbreiding van het verhoogd terras. 
We hebben enige vertraging opgelopen bij de voorbereidingen voor de volgende (afbouw)fase, maar we hopen het tempo erin te kunnen houden. De planning is nog steeds gericht op opening van het nieuwe clubhuis bij het nieuwe hockeyseizoen. 

Klussers gezocht!
Om aan het begin van het nieuwe seizoen gebruik te kunnen maken van het nieuwe clubhuis, hebben we meer hulp van de leden nodig. De inrichting van het clubgebouw zal voor een deel moeten worden opgepakt door de leden zelf. Gelukkig is een aantal teams bereid om een klus op te pakken. Maar daarmee zijn we er nog niet. Er zijn nog verschillende klussen die "open staan”. Ook zijn "handige handjes” welkom. Op de website van HCOB (aan de rechter zijde!!) staan de klussenlijst en het aanmeldformulier. Wil jij je handen uit de mouwen steken, meld dat dan via het formulier. Als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met Antoin Buiting (06-55121389).

Inzameling oude hockeysticks
In het nieuwe clubhuis willen we graag kroonluchters ophangen van oude hockeysticks. Op de afbeelding hieronder zie je het idee. Hiervoor hebben we ongeveer 75 oude hockeysticks nodig. In het huidige clubhuis staat vanaf deze week een grote zwarte ton, waarin oude hockeysticks verzameld kunnen worden. Alle hockeysticks zijn welkom! Kleur, staat en maat maken niet uit. Zodra we genoeg hockeysticks hebben, gaan we aan de slag. Wil je helpen met het maken van de kroonluchters? Meld je dan aan via de klussenlijstSponsoren leveren bijdrage aan HCOB Clubhuis 
REBO Reclame uit Huissen en Rover Beveiliging uit Elst leveren een bijdrage aan het nieuwe clubgebouw. Zo zijn de grote gele letters op het blauwe dak gemaakt en geleverd door REBO Reclame. Dit bedrijf levert als clubhuissponsor een bijdrage aan de belettering en bestickering van het nieuwe clubhuis. Rover Beveiliging sponsort een deel van het beveiligingsplan en draagt er zorg voor dat het gebouw straks volledig beveiligd is tegen inbraak en brand.