Woord van de Voorzitter 4 September

Belangrijk nieuw hockey gebruik: Shake Hands

Nieuws afbeelding

Shake Hands

Beste spelers, aanvoerders, coaches, trainers, scheidsrechters, ouders,

 

Vanaf aankomend weekend wordt Shake Hands een vast onderdeel van de wedstrijden (jeugd en volwassenen). Het heeft als doel om Sportiviteit & Respect zowel voor, tijdens als na de wedstrijd te bevorderen.

 

Zie deze film: https://www.youtube.com/watch?v=ckwtXg-5sBw&feature=youtu.be

 

Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:

 

1. Ontmoeting: Bij de toss schudden de aanvoerders en de arbitrage elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen. Zo’n vast moment komt er nu ook met coaches. Zowel arbitrage als coaches worden gestimuleerd elkaar de hand te schudden. Toenadering staat centraal.

 

2. Voor de wedstrijd: Bij aanvang vaniederewedstrijd vormenalleteams een line-up. De spelers doen dit door een rij te vormen bij de middenlijn en achter elkaar aan te lopen en de tegenstander de hand te schudden. De scheidsrechter moet ervoor zorgen dat er qua tijd ruimte is voor Shake Hands. Shake Hands vindt net voor aanvang van de wedstrijd plaats.

 

3. Na de wedstrijd: Na iedere wedstrijd geven alle spelers, coaches en beide scheidsrechters elkaar een hand om te bedanken of te feliciteren.

 

4. Goede afsluiting: Na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk een drankje gedronken. Coaches, ouders, aanvoerders: stimuleer dit svp!

 

Ik wens iedereen een geweldige start van het nieuwe seizoen toe met veel mooie en sportieve momenten!

 

Met sportieve groet,

Jeroen Joon

Voorzitter en Sportiviteit & Respect Ambassadeur HCOB

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws