Wedstrijdverslagen 8 September

jD1: Nipt verlies tegen De Kromhouter​s uit Tiel

Het zou vandaag een makkie worden volgens de 3 (of 4?) koppige leiding van HCOB JD1. De Tielenaren, van oudsher erg actief in de fruit en jamwereld, maar weinig begaan met de Hockeysport, waren dat weekend helemaal vol van de Fruitevenementen en ook Appelpop kwam er aan.  Niets stond ons in de weg om een grote zege te behalen, behalve dat we wel op tijd moesten vertrekken natuurlijk om alle files van de Appelpoppers (aangevuld met onze honderden fans  van HCOB JD1 vanuit heel Nederland) te ontwijken.  Dagelijks verschenen mailtjes met ‘nog eerdere vertrekken, let op’ en ach, uiteindelijk vertrokken we gewoon om 9 uur en was er geen file….

De voorbereidingen waren vanuit HCOB ook zeer professioneel. Grote borden met magneetjes werden meegesleept en voor de ogen van de verbaasd kijkende Kromhouters uit Tiel (wie verzint zo’n naam…) op de grond gelegd. Alle mogelijke posities, changementen (ja we benaderen het hockey als een dance game…) en plotsklaps aanvallen werden nagesynchroniseerd op het bord. De magneten werden er tureluurs van (een magneet wil gewoon hangen en klaar!) Niets kon nog misgaan en de zon scheen ook nog volop en het schijnt dat onze glamourboys (ook wel ‘mooi weer hockeyers’ genoemd) juist dan tot eenzame hoogten kunnen geraken….

En echt we hebben gewerkt en geknokt en ondanks dat kwamen we nog voor rust achter met 3-0 door 3 spaarzame uitvallen van de Kromhouters (u begrijpt, ik ben enigszins bevooroordeeld). Een achterstand verhip hoe kon dat nu ondanks:

 • De fantastische Tom in de goal (man of the match volgens de meegereisde ouders met meerdere grandioze saves)
 • De rappe Koen (M) achterin die steeds voor de man uit kwam en dan woest naar voren rende
 • De trouwe verdediger Finn , die echt aan zijn tegenstander bleef plakken (kan ook aan zijn bitje hebben gelegen, die stak wat hoekig uit)
 • De grote Thijs, die echt heel hard kan slaan en vele duels wint
 • De hardwerkende Rubin, die altijd op de goede plaats staat
 • De sterk in de duels spelende Hidde (volgens zijn vader geeft hij de bal pas af als er ook echt iemand vrij staat…..)
 • De hard werkende Thijmen op het middenveld, mooi afspelen van de bal is zijn devies
 • De begaafde Sander (veel inzicht, scherpe passing)
 • De technisch begaafde Milan op het middenveld (draaien en cirkelen en dan naar zijn vader zwaaien van goed he pa…)
 • De slimme Erik, die steeds probeert de tegenstander door de benen te spelen
 • De sterke Koen (B) die harder rent dan zijn schaduw (waar heb ik dat meer gehoord..)
 • De lange Jasper, die hard rennend de hoeken van veld opzocht hier horen we nog meer van…
 • De soms wat eenzame Niek (loopt zich voortdurend vrij, maar zijn medespelers begrijpen hem nog niet helemaal gaf hij na de wedstrijd aan. Komt goed Niek!
 • De techneut Colin die te allen tijde 1 man uit speelt (en soms 2 en 3)

In de pauze werd er een donderspeech gegeven door de coaches (we hadden 2 rondjes koffie nodig om alles tot bedaren te brengen…) en de 2e helft was dan ook meteen een stuk beter. We kwamen steeds meer gevaarlijk voor de goal van de Kromhouters (ooit gestart als jeugdhonk voor oververmoeide fruitplukkers) en ook het Tielse publiek keek haar ogen uit bij zoveel mooi hockey spel. Maar als de bal er niet in wil krijg je hem volgens Cruyff (die ook verstand heeft van Hockey zegt ie) zelf om de oren en helaas we moesten nog een 4e goal incasseren.  Daar bleef het bij en de jonge scheidsen (die wel van een stevig duel hielden op het veld) bliezen af…

Onze helden incasseerden het verlies erg positief en na de pep talk na de wedstrijd gingen we moe maar voldaan het weekend in. Grootste aandachtspunten voor de training van de komende week blijven toch: ‘het grote veld hoe maak je het psychisch kleiner’, schuiven in plaats van meppen, en ja toch ook scoren (een oefening zal bestaan uit het scoren in een leeg doel, goed voor het zelfvertrouwen volgens de coaches…)

Aan de fanatieke aanhang zal het niet liggen, we kregen vandaag niet eens een waarschuwing en zongen vol overgave onze Elster strijdliederen langs de kant. Dit moet een keer tot resultaat leiden, zeker als de Haka wordt doorgevoerd (meer info bij Anne die heeft hier een filmpje over..)

Volgt dit allen komt kijken en tot de volgende keer! 

Groetjes, Marcel de Razende reporter

Reacties

img

Jeroen Joon

12-9-2012 @ 16:40:41 |Jammer jongens! Maar volgens mij zit het met de fun factor gelukkig wel goed! Leuk wedstrijdverslag. Ik kijk uit naar de volgende ... ^O^

Reageer op het nieuws