Wedstrijdverslagen 13 September

1e wedstrijd H1 in standaard 4e klasse

Na het prachtige kampioenschap afgelopen seizoen, zijn we door de KNHB "beloond" met een promotie naar de standaard 4e klasse. Hoewel de gemiddelde leeftijd van ons team anders doet vermoeden, worden we geacht in deze klasse mee te kunnen. Dat we af en toe tegenstanders zullen tegenkomen die onze zonen zouden kunnen zijn, is dan ook een mooie uitdaging voor ons.

De 1e wedstrijd was het meteen raak: thuis tegen Apeliotes Heren 1, Nijmeegese studenten van begin 20 die al jaren meedoen voor de bovenste plaatsen in de poule.
De afspraak was dan ook om het spelletje simpel te houden en compact te spelen. De 1e helft zijn we hierin goed geslaagd en hebben we goed weerwerk geboden. Met name de 1e 20 minuten zijn we eigenlijk niet in de problemen geweest. Daarna kregen we het wat lastiger en bij rust was het 2-0 voor Apeliotes. We wisten dat we het na de hervatting moeilijk zouden krijgen door de betere conditie/snelheid van onze jonge tegenstanders. Inderdaad ging het de 2e helft minder en was de eindstand uiteindelijk 6-0.

Hoewel we de 1e wedstrijd dus verloren hebben met ruime cijfers, is er zeker perspectief om punten te gaan pakken in deze poule. Wellicht aankomende zondag al, als we uit spelen tegen Geldermalsen.