Wedstrijdverslagen 7 Juni

De kampioens- wedstrijd van MC2

Op een warme zaterdag middag trok het legioen van meisjes C2 ten strijde tegen het onverwoestbare Ede mC5. Het vertrekpunt was duidelijk: bij verlies van HCOB zou Ede kampioen worden, bij gelijk spel of winst werd Malburgen kampioen.

Maar wie heeft er nu ooit van Ede verloren????

 

Bij een temperatuur van boven de 40 graden, als ik de meiden moet geloven, werd een aanvang gemaakt aan de wedstrijd. Zeer strijdlustig werd er op los gecombineerd. Wat schetst de coach tot aangename verrassing: HCOB heeft de eerste 15 minuten overwicht. Goede combinaties, kleine subtiele solo’s, verrassende acties leggen de zwaktes van de tegenstander bloot.

 

Als een donderslag bij heldere hemel: een flitsende aanval over rechts, waar HCM, Bloemendaal en Oranje Zwart jaloers op zouden worden, via 4 schijven, op een Ajax manier van 1 keer raken die bal, werd er een fabuleus doelpunt gescoord.

 

Ede mC5 – HCOB mC2        0-1

 

Zoals het vaker gaat in de sport, de tegenstander raakt hierdoor opgewonden en verhoogt het tempo. Een kwartier lang staat HCOB met de rug tegen de muur en helaas, de muur begeeft het.

 

Ede mC5 – HCOB mC2        1-1

 

Al weken lang zat het erin. Het team heeft een wereldmentaliteit. Alle schouders werden eronder gezet. De wedstrijd golfden heen en weer. Aan beide zijden regende het kansen. Het moet gezegd worden, maar mC2 heeft een keepster in de goal die klaar is voor een transfer naar een topclub. De spanning is te snijden. Beide coaches en alle supporters hebben alle nagels van hun vingers en tenen afgebeten. En, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, een GOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLL

 

Ede mC5 – HCOB mC2        1-2

 

Het is niet te geloven. Wanneer het eindsignaal klinkt, het is dan zeker 50 graden qua gevoelstemperatuur, rollen alle meiden van HCOB over elkaar. Alsof ze kampioen zijn. Eindelijk de eerste wedstrijd gewonnen.

 

Nou meiden,

Voor mij zijn jullie al het hele jaar de kampioenen. Ik vond het een eer om jullie te mogen coachen. Het was soms hard werken, maar de lol van het hockeyen overheerste.

Meiden, bedankt voor het grandioze seizoen en veel succes volgend jaar.

 

Jullie coach, Berry

 

Reacties

img

Maarten Blankenberg

10-6-2010 @ 19:20:14 |WAAATTEEE.... wat geweldig zeg, toch gewonnen van de koploper en zelfs de eerste overwinning, echt te gek! Simone, jij hebt zeker de gevaarlijke ballen tegen gehouden! Gefeliciteerd allemaal! Maarten,

Reageer op het nieuws