Mededelingen van de barcommissie 15 Maart

Online IVA voor barvrijwilligers

De Drank- en Horecawet vereist dat er altijd een barvrijwilliger aanwezig is die een Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) heeft gevolgd op tijden dat er alcohol wordt geschonken in een sportkantine. NOC*NSF heeft samen met de verschillende sportbonden gewerkt aan een IVA test, die je gratis online kan maken via de volgende link: http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=3069

Wij zouden het heel fijn vinden als mensen die regelmatig achter onze bar staan deze test willen doen. Via bovenstaande link kom je op de website met de online IVA test. Voordat je aan de test begint dien je een aantal persoonlijke gegevens in te vullen. Deze gegevens zijn nodig voor het certificaat. Vul dan ook bij ‘E-mailadres  barverantwoordelijke’ [email protected] in en bij ‘Naam barverantwoordelijke’ Rosalie Joon, dan krijgen wij het certificaat automatisch via de mail.

De gegevens zullen niet aan derden worden verstrekt en ook niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Wij printen jouw certificaat uit en bewaren het in een map in het clubhuis. Deze map dient getoond te kunnen worden bij controle door de Voedsel en Warenautoriteit (VWA).

 

Hoe werkt deze online IVA?
Op de websites staat wat een potentiële barvrijwilliger moet weten om verantwoord alcohol te kunnen schenken. Wanneer je deze informatie hebt doorgenomen wordt je kennis getoetst d.m.v. een test van 20 vragen.

Alle vragen zijn multiple choice. Is jouw antwoord fout dan kom je weer terug op de pagina waar je de tekst opnieuw kunt lezen. Vervolgens kun je opnieuw een antwoord invullen. Dus je kan nooit zakken! Wanneer je de test succesvol hebt afgerond ben je een gekwalificeerde barvrijwilliger en kan je het certificaat uitprinten en krijgt je er bovendien nog 1 gemaild.

 

Alvast hartelijk dank!

 

Namens de barcommissie HCOB,
Marco Gargosky

Rosalie Joon

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws