Mededelingen van de Jeugdcommissie 15 Maart

Werkzaamheden A325 20 en 21 maart!

Weekendafsluiting Prins Mauritssingel 20 en 21 maart

In het kader van de ombouw van het Nijmeegse deel van de A325 / Prins Mauritssingel tot 50-km weg wordt eind volgende week het kruispunt van de Prins Mauritssingel met de Laauwikstraat aangelegd. Hiervoor wordt de weg afgesloten van vrijdagavond 19 maart 20.00 uur tot maandagochtend 22 maart 6.00 uur. De weekendafsluiting wordt verder gebruikt om banden te stellen en om werkzaamheden te verrichten aan de kruising met de Vrouwe Udasingel. Vanaf 22 maart is het kruispunt met de Laauwikstraat in gebruik. De Lentse Lus is vanaf dat moment alleen nog maar toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Net als bij de weekendafsluitingen in augustus en november, wordt het autoverkeer van buiten Nijmegen via de A15 en A50 naar Nijmegen geleid. Voor bestemmingsverkeer naar Nijmegen-Noord, Lingewaard en Overbetuwe blijft de Waalbrug open. De Waalbrug is alleen te bereiken via de ‘oortjes’ bij Veur Lent. De Lentse Lus blijft beschikbaar voor verkeer tussen Lent en Oosterhout. De Griftdijk-Zuid is op zaterdag en zondag alleen open voor bussen en bestemmingsverkeer. De Zaligestraat is tijdens de weekendafsluiting éénrichtingsverkeer van zuid naar noord.

Op zaterdag 20 maart worden op de stations Elst en Nijmegen-Lent promotieteams gratis treinretourtjes uitgedeeld aan mensen die naar Nijmegen CS reizen. Ook het busvervoer is op zaterdag 20 maart gratis tussen Nijmegen-Noord, de gemeenten Overbetuwe, Lingewaard en het centrum van Nijmegen. Op zaterdag is bovendien het parkeren op P+R Waalsprinter gratis. Vandaar kunnen mensen gratis met de Waalsprinter naar Nijmegen-Centrum.

De vierde en laatste weekendafsluiting is gepland in het weekend van 24 en 25 april. Tijdens dat weekend wordt de toplaag over het hele gebied aangebracht. Het kruispunt met de Vrouwe Udasingel en de nieuwe fietstunnel worden in de loop van april in gebruik genomen.

Bron Gemeente Nijmegen