Wedstrijdverslagen 26 November

Wedstrijdverslag HCOB MF2 - Grave

Nieuws afbeelding

De MF2 in the mix!

Afgelopen zaterdag traden onze dames aan tegen Grave. We speelden deze ronde uit. Voordat de coach, door op zoek te moeten naar het wedstrijdformulier, op veld het was, zag een ieder onze dames al keurig warming –uppen met mijn nieuwe assistent-trainer?  (Dank je wel Lisanne! ) Zelfs broertjes en zusjes huppelden vrolijk mee, je kunt niet vroeg genoeg beginnen. De stemming zat er in, geen disciplinegeneuzel deze keer! Het weer was zacht zodat de toeschouwers al waar voor hun geld kregen alvorens wij waren gestart.  Dit gaat een prachtdag worden, alles zit mee! De verrassing was groot toen bleek dat de F1 van Grave bestond uit 4 jongens en 3 meisjes. “ Fredy moeten wij tegen jongens spelen??” Het ziet er wel zo uit meiden. “ Dat doe ik niet hoor!” Dat is toch stoer? “  Dat is niet eerlijk, dat vind ik niet leuk” Waarom niet, dit is een keer iets anders!  “ Kunnen wij nu wel winnen Fredy?” Ik weet zeker van wel, jullie zijn hartstikke goed!  “ Jongens zijn stom” Oh? Deze zal ik onthouden... “ Hij heeft ook een veel te grote broek aan, die daar Fredy!” ........Het ging zo goed. Ook Fredy moest even schakelen en besloot de tegenpartij enthousiast tegemoet te treden. Toen ik dichterbij kwam, koos 1 van de 4 heren het hazenpad. Toen ik omkeek  naar onze dames voelde ik hun blikken in de trant van: one down three to go Fredy. Maar dit kan ik mijzelf ook hebben verbeeld.

Enfin,  toch gemixed spelen onder veel gemopper van onze engeltjes.  Na een flinke peptalk hadden wij de neuzen dezelfde kant op. Flink yellen, stoer om je heen kijken en kin omhoog houden dames.  Het gaat jullie lukken, dit is jullie kans: winnen van jongentjes, d’r tegenaan! De teamspirit was terug en als de coach maar flink zou roepen langs de zijlijn, voelden de dames zich gesteund. We speelden met 1 wissel op 2 veldjes 3 tegen 3. De jongen die ’t hazenpad koos keerde ook werkelijk niet meer terug.

De eerste 10 minuten van het spel waren een waar drama. De jongens waren fanatiek en erg wild, op het ene veld moest de waterzak en spons er voor 3 huilende dames van ons team aan te pas komen, de dames gingen al rollebollend met de heren de strijd aan, maar dat was qua kracht even wennen. Op het andere veld moesten de toeschouwers wakker blijven doordat een hockeystick van een van de tegenstanders hoog over de afzetting zwiepte en de bijbehorende jongeman zijn vader van woede even goed de les las. Wat gebeurt hier allemaal? Moet ik zelfs bitjes regelen voor onze supporters? Vervolgens werd er gefloten op het moment dat de tegenpartij viel zonder dat hier onze dames of bal bij waren maar onze dames wel gevaarlijk dicht bij scoren zaten. Dit gaf deze coach het idee dat er goed gefloten zou worden en veel zou worden uitgelegd: prima! Helaas viel dit coachmoment uitsluitend ten deel aan de tegenpartij. Als onze dames vielen waarbij wel een bal in het spel was, werd de aanval van de tegenpartij gewoon voortgezet. Heb ik een nieuwe spelregel gemist? Daar er aan de lopende band werd gefloten, onze dames werden er zelfs sikkeneurig van, besloot ik tussentijds een peptalk te geven. “ Dames: ik voel het, we gaan winnen, laat zien wat je kunt!”  Zo waren er voor deze coach  nog meer spelregels waar zij nog niet eerder van had gehoord. Ik zal mijn boekje er eens op moeten naslaan, ik heb vast een verkeerde vertaling of een update nodig! Desondanks hielden wij onze dames voor te spelen zoals wij het hen hebben geleerd (dank aan onze trainers! ). Zij speelden dan ook de sterren van de hemel en als onze meiden  eenmaal scoren, zet dan de teller maar an!

Einduitslag 6-18. Een ouderwetse winstuitslag, gefeliciteerd meiden! Mijn complimenten voor het goede (3x extra) overspelen binnen de 5 meter, het vrijspelen, aanwijzingen geven en het toepassen van de nieuwe “ zet je tegenstander klem” strategie. Al met al dus toch een prachtdag!

Fredy Frederiks

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws