Wedstrijdverslagen 19 November

Wedstrijdverslag HCOB MF2 - Bemmel

Nieuws afbeelding

Goed gewerkt door meisjes F1-2

Afgelopen zaterdag speelden onze dames van de F1-2 thuis tegen Bemmel. Om 09.15 uur zou het startsein worden gegeven, lekker vroeg. Het is nog niet eerder voorgekomen dat de tegenstanders eerder aanwezig waren dan dat ons team compleet was. Een nieuwe ervaring!  Twijfels bij de coach, was de mail met de verzameltijd niet duidelijk? Heb ik sms’jes gemist?  Of is de discipline ver te zoeken? Kort nadien volgende een afmelding door ziekte. Om twee minuten voor tijd wordt er gebeld met de mededeling: waar blijven jullie, wij zitten te wachten in Bemmel. Door mijn stilte volgde ditmaal een stuk zachter aan de andere kant van de lijn: wij spelen toch hier…..? Niet dus! Om 1 minuut voor tijd wordt speler nummer 6 over het hek getild. We kunnen in ieder geval starten!  Dames: even flink yellen zodat wij in de  mood komen. De spirit zat er nadien bij  onze dames weer goed in. Vanaf het begin is dit een hechte groep, erg bijzonder! Daarnaast bezitten deze dames een flinke dosis vechtersmentaliteit.  Deze meiden hebben daarnaast geen extra kleurstoffen nodig…

Dames peptalk en tactiekbespreking. Door tijdgebrek gaf ik geen aandacht aan hun vragen blikken. Soms moet je ook niet alles willen uitleggen…! Goed, we maken 2 teams dames.  Hoe gaat zo’n tactiek- en techniekbespreking ook alweer bij ons? Vooruit nog even in het kort dan:

De coach probeert haar opstelling er doorheen te jassen, hetgeen uiteindelijk neerkomt op een consensusmodel. Want Carmen wil bij Sabine, Julia bij Carmen, Berrit bij Lieke, Lieve bij Lieselotte, Sophie bij Sabine. Binnen 20 seconden wil Lieke toch bij Carmen, vervolgens Sabine met Julia, Berrit met Lieselotte , Lieve toch bij Sophie. Dit gaat zo door totdat de coach er genoeg van heeft en uiteindelijk de laatste keus definitief maakt. Dit maakt dus dat er iedere week een andere opstelling  staat J Ditzelfde verhaal geldt voor het zijn van de 1e wissel, 2e of laatste wissel. Ook als er niet gewisseld hoeft te worden wordt dit door de dames besproken.  Daarnaast poogt de coach de tactiek en bijbehorende techniek uit te leggen. Hierop wordt doorgaans te enthousiast en te vlot ja gezegd of geknikt. Ook na het driemaal te hebben herhaald. In de wedstrijd zie je dan het besprokene in spiegelbeeld. Vervolgens volgt het belangrijkste van de bespreking. De inbreng van de dames: Fredy heb je appels of peertjes meegenomen (appels deze keer) , Fredy tis koud mag ik mijn sjaal omhouden ( dan kun je niet meer ademen als iemand per ongeluk hard aan je sjaal trekt) Als ze weer op mijn vingers slaan mag ik dan terugslaan? (nee, niet doen: bijten en doorgaan) Mag ik wel bijten dan?? (Nee! Ik bedoel dapper blijven en doorspelen). Ik ga niet meer zo hard lopen hoor, ik word anders zo moe (als jullie goed overspelen en vrijspelen, hoef je minder te lopen). Ze moeten wel lief zijn anders vind ik het stom. (ben jij ook altijd lief dan?) Ik heb nu een blauwe legging aan maar ik heb ook een zwarte. Zal ik die volgende week aan doen Fredy (is goed hoor). Fredy, ik heb een nieuwe haarband, vind je deze mooi? (hij is prachtig!).  Ze hebben stomme shirtjes aan, die van ons zijn veel mooier, toch Fredy (ik vind hun shirts mooi maar die van ons nog mooier!) Waar gaan we volgende week naar toe? (we gaan eerst deze wedstrijd spelen, goed?) Mag ik straks 2 krentenbollen? (als er over is wel, ok?) Dit gaat zo door tot aan het fluitsignaal. Tot zover de bespreking.

Tegen Bemmel   THUIS dus deze ronde. Er stond een flinke woei , dit maakte dat er flink gewerkt moest worden. Dit nog los van de tegenstand. Onze dames speelden erg goed. Zo ook onze tegenstanders. Het veld werd goed gebruikt, het overspelen verliep soepel, het vrijspelen zou nog wat beter kunnen evenals het uitverdedigen. Aan beide zijden zo nu en dan wat blessures door vermoeidheidverschijnselen. Maar de dames hebben goed gewerkt en flinke inzet getoond. De teams waren fysiek goed aan elkaar gewaagd! We hebben nipt verloren maar goed gespeeld. Er zijn flink wat goals over en weer gemaakt. De uiteindelijke uitslag:  14-16.

Meiden jullie hebben wederom goed jullie best gedaan!  ‘t Was weer een dubbeltje op z’n kant.  Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd!

Fredy Frederiks

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws