Wedstrijdverslagen 11 November

Wedstrijdverslag HCOB MF2 - Boxmeer

Nieuws afbeelding

Een dubbeltje op z’n kant!

Afgelopen zaterdag traden de dames van de F2 aan tegen de F1 van Boxmeer. De eerste wedstrijd in een hogere klasse. De dames waren erg uitgelaten en hadden er zin in na twee weken herfstvakantie. De discipline was echter ver te zoeken, bij het: “ dames eerst maar eens warmlopen” , ging de helft er al vandoor  zonder te weten waar zij moesten warmlopen, één dame besloot dat zij geen zin had omdat zij anders moe zou worden, en een aantal kregen hun bodywarmer niet uit waardoor zij het van ergernis al warm kregen. Dit belooft wat…..

Na een jarige (Sabine)te hebben toegezongen, moesten de dames er toch echt aan geloven. Eerst maar eens een flinke peptalk: “ dames jullie spelen nu tegen een veel sterker team, dus als wij verliezen……” : “ maakt dat niet uit Fredy, we spelen voor ons plezier” . Ditmaal zonder “ we willen niet verliezen, we gaan niet verliezen, ik wil niet verliezen” . Een verbetering, helemaal goed!

Daar Boxmeer 7 spelers had, speelden wij 3 tegen 3. HCOB  had zodoende 2 wissels. De meiden waren aan elkaar gewaagd. Er werd flink heen en weer gelopen, voldoende pogingen om te scoren. We maakten ze jammer genoeg niet allemaal. Deze nieuwe competitieronde dus zonder extra over te moeten spelen voor de goal. Heerlijk vonden de meiden het! Veel actie en spanning. Er werd goed gespeeld! De uiteindelijke uitslag was 10-11. Een nipte overwinning voor Boxmeer. Verloren, maar goed gespeeld en met veel plezier! Dit hebben onze dames keurig gedaan. Evenwel had het dubbeltje de andere kant op kunnen vallen!!   

De dames waren ook na deze bijna winst nog steeds enthousiast (zo hoort ’t dames!) “ Het scheelde maar 1 puntje Fredy!”  Zo is dat dames, ik ben hartstikke trots!

Jullie hebben goed gespeeld. De volgende tips zijn voor de trainer: conditie (hoort erbij dames!), scoren (het doel is echt maar 2 meter breed, geen 6), pushen, (het is hockey, geen hakkie).

Dames jullie hebben goed jullie best gedaan. En ik ben echt van mening dat er zelfs nog veel meer in zit, dan dat er nu uit komt!  We maken ons op voor de volgende wedstrijd. En dit is nu het mooie van verliezen: waar kunnen wij verbeteren en wat gaan wij anders doen: we kunnen leren!

Fredy Frederiks

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws