Wedstrijdverslagen 23 Oktober

MF1-2 Kampioen 1e ronde!

Nieuws afbeelding

Kampioen 1e ronde

Afgelopen zaterdag was het zover! Ik had de dames reeds eerder verteld dat zij, indien zij deze wedstrijd zouden winnen, voor ons kampioen zouden zijn. Dit maakte dat zij ietwat zenuwachtig aantraden.  Op mijn vraag: wat gaan wij vandaag doen? Was het antwoord: kampioen worden Fredy! Gemotiveerd maar licht gespannen op weg naar Nimwegen. Het parkeren  aldaar bleek een crime op zich. Dat vervolgens alle velden ook nog bezet waren kwam bij onze dames wat bedreigend over. Wat een grote club, wat een boel mensen. Waar kunnen wij nu oefenen Fredy? Alles is vol. Stom zeg, wij komen toch, dat wisten ze.

Tijd voor een peptalk. Dames even focussen!!! Kom allemaal eens hier. Fredy “ Focussen is dus bij jou komen? Ja, dames bijna! Voor het eerst geen: wat zeg je nu weer allemaal Fredy! Niet eerder kreeg ik ook zo weinig commentaar over hoe ik de teamindeling had gedacht, over het lange warmlopen, het in tandems overspelen. Ongekend..Fredy: “ wij gaan winnen hoor!”  Ik hoop het dames, jullie verdienen het, ik gun het jullie van harte. Maar als wij verliezen: “ is dat niet erg Fredy, wij spelen voor ons plezier” de coach vervuld van trots…De aanvulling: “ Ja maar wij verliezen niet, wij gaan winnen, ik ga niet verliezen, doe ik niet!”  vergeet ik voor het gemak maar even.

Daar wij met een zieke (Sophie) te kampen hadden, speelden wij 3 tegen 3 en vier tegen vier. Vaders, moeders , zusjes, broertjes, opa’s en oma’s alles op ’t veld om deze kampioenen in spe aan te moedigen.  Normaliter scoren onze dames vrij snel. Dit liet vandaag even op zich wachten. Spanning, op safe spelen, de juiste goede kans afwachten? Van alles wat. Veel blessures aan onze zijde. Maar…de waterzak doet net als bij voetbal, ook hier  wonderen en onze bikkels gingen met pijn gewoon door. Super meiden!

Als wij eenmaal ’t gat in de verdediging hebben gevonden, dan gaan we ook! De standen:

0-0

4-1

4-2

4-2

Een legendarische uitslag in hun sportieve carriere:  12-5. Ongeslagen. Kampioen!!

De dames kwamen gillend van het veld af na het fluitsignaal. Wij zijn kampioen, wij hebben gewonnen.

Een supertrotse coach had ’t welverdiende bloemetje met snoepgoed voor deze  kanjers meegenomen. Fredy” wanneer krijgen wij nu een beker?” Dames, wij zullen 3 dergelijke rondes spelen. Als jullie driemaal kampioen worden, dan krijgen jullie een beker. Maar na de herfstvakantie spelen jullie wel tegen veel sterkere teams, zo gaat dat met kampioenen, die promoveren! Promo Veren? Wat zijn dat…………….? Zo ken ik jullie weer meiden J

Maar nu gaan we dit succes eerst vieren, we zijn ongeslagen de eerste ronde. Sabine, Berrit, Julia, Sophie, Lieve, Lieselotte, Lieke en Carmen,  proficiat. Jullie mogen trots op jezelf zijn. Ik ben dat zeker!!

Fredy Frederiks

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws