Wedstrijdverslagen 14 Oktober

Wedstrijdverslag HCOB MF2 - Bemmel

Nieuws afbeelding

Zegereeks zet voort

Onze voorlaatste wedstrijd voor de winterstop alweer. Wat gaat de tijd snel! Onze routiniers traden aan tegen Bemmel. Wij speelden uit. Ditmaal maar met zes dames in plaats van 8. Een ieder moest dus flink aan de bak! De tegenpartij had 2 wissels. Dames:  even tactische bespreking! wat zegt ze? Fredy, wat zei je? Dames kom maar even bij elkaar. Dan bespreken wij hoe wij het zo gaan doen. We spelen maar met z’n zessen,  wij hebben geen wissels. We gaan dus niet kriskras over het veld hollen maar we volgen de bal goed en lopen met de bal mee. Ik wijs van elk team iemand aan die als enige aanwijzingen mag geven, die iemand is dan even de baas en mag zeggen hoe het in veld mag gaan. Afgesproken? JA!, JAAH, Ja, IK wil de baas zijn, nee IK, nee, Fredy IKKE niet zij of zij. Handige zet Fredy…Dames! Even rustig aan, als jullie het straks op veld ook zo gaan doen, krijgen wij ‘m flink aan de broek! Stilte (heerlijk moment overigens). Wat bedoel je? Wat is aan de broek krijgen? Wat zeg je weer allemaal? Ok. Opnieuw Fredy.  Aan de broek krijgen is het zelfde als verliezen meiden. NEEEHEEEEEEE wij verliezen niet, we hebben nog nooit verloren. Ik ga niet verliezen! Doe ik niet! Wij winnen altijd. Dat zullen wij nog maar eens zien meiden: warm lopen en daarna in tandems, ehm,  ik bedoel in tweetallen overspelen.

Bemmel liep op het veldje naast onze dames warm en het ging aardig tegen elkaar op. De wedstrijd was dus al begonnen voordat ik er erg in had. Ook het yellen ging krachtiger. Psychologische oorlogsvoering hebben zij al onder de knie.

De teams waren als volgt ingedeeld:

Team 1 “ Ik ga niet verliezen”           Team 2 “ NEEEHEEEE wij verliezen niet”

Carmen Frederiks                            Berrit Sluiter

Sabine Pot                                       Lieve Onstein

Lieselotte Vink                                 Lieke van der Heijden

Omdat Bemmel ook nog geen enkele verliespartij op haar naam had staan, hadden wij voor de wedstrijd de volgende afspraken gemaakt: bij een doelpuntenverschil van 2 goals, gaan we extra overspelen. Daar het aantal toeschouwers deze ronde in kwantiteit in minder was (in kwaliteit echter niet!!)  en de tegenpartij 1 spelleider tekort had, kregen alle meegereisde moeders een taak. Twee coaches, 1 spelleider, 1 medische staf. Wat een girlpower deze ronde.  De dames waren in beginsel goed aan elkaar gewaagd.  Onze dames  speelden goed over en probeerde elkaar, geheel op eigen wijze, aanwijzingen te geven. Zo nu en dan had ik de indruk op een honkbalveld te staan in plaats van een hockeyveld, maar zolang de dames het zelf allemaal maar snapten, vond ik het prima.

De wedstrijdjes verliepen goed en er moest zowel aan de zijde van Bemmel als aan de zijde van HCOB goed gewerkt worden. En zoals dit gaat: beloning naar werken. Uitslag Bemmel-HCOB:  4-7

Proficiat dames! Goed gespeeld allemaal. Het overspelen en vrijspelen gaat steeds beter! Het pushen verdient nog wel wat aandacht (tip voor de trainers).

Moeders: mijn dank voor jullie hulp. Ik merk ook dat bij jullie het enthousiasme meer en meer toeneemt!

Saillant detail: Winst is goed voor het zelfvertrouwen en voor de spelvreugde. Verliezen leert onze meiden om te gaan met tegenslag en een extra mogelijkheid om te leren. Na de winterstop zal ons damesteam een niveau hoger worden ingedeeld om van 2 werelden te kunnen proeven in plaats van 1.  Ik zal onze meiden hierop goed voorbereiden! Dat ook Bemmel voor een hoger niveau heeft ingetekend, geeft aan dat wij het eerste leermoment in de pocket hebben: Bemmel’s revanche!

Fredy Frederiks

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws