Bestuursmededelingen 14 Januari

Stand van zaken hockey HCOB nav de persconferentie 14-01

Beste leden,


De persconferentie van vanavond heeft ons blij verrast met goed nieuws: er mag meer worden gesport door jong en oud. Helaas zit de zaalcompetitie er nog niet in, tot in ieder geval 23 januari. Ontwikkelingen gaan wel heel snel en daar is het best lastig op voorbereiden, zeker in een vrijwilligers organisatie. We willen dan ook niet op voorhand zaken beloven die we later mogelijk niet waar kunnen maken.
Tijdens de lockdown-weken heeft er een brand gewoed op het dak van onze belangrijkste zaaltrainingslocatie. Vanwege de waterschade kunnen we voorlopig nog geen gebruik maken van deze locatie.

De komende week gaan we met de gemeente in gesprek over andere zaalmogelijkheden, bijvoorbeeld in Zetten. Hoewel we vooraan zitten in de verdeling van zaaltijd, schatten we de kansen niet heel hoog in. Er zijn meer sportverenigingen die graag willen sporten en de "echte " zaalsporten gaan begrijpelijkerwijs voor.
Ook horen we deze week van de hockeybond en de gemeente Overbetuwe hoe we de nieuwe overheidsregels precies moeten toepassen mbt trainingen en onderlinge wedstrijden op het veld. Met name de gemeente is daarin voor ons bepalend.

Als we de opties voor zaal en veld hebben verkend, zullen we via de trainers per team gaan inventariseren welke behoeften er zijn en hoe die passen binnen de mogelijkheden die we hebben. Zodra daar meer over te vertellen valt, informeren we jullie weer.

Met sportieve groet,

Het bestuur.