Wedstrijdverslagen 6 Oktober

Wedstrijdverslag HCOB MF2 - Mill

Nieuws afbeelding

Noeste arbeid!

Afgelopen zaterdag stond een thuiswedstrijd tegen Mill F1 op het program. Onze dames waren keurig op tijd op het veld en hadden er goed zin. Vantevoren werd mij nog gevraagd: Fredy zijn deze wel sterk?  Ja, zei ik, deze zijn volgens mij erg sterk. Gejuich was toen hun antwoord.

De dames van Mill deden mij denken aan “onze”eigen meiden. Vier waren flink in lengte voor hun leeftijd en vier tussen klein en groot in. Qua samenstelling paste dit goed! Ook de mascottes waren aan elkaar gewaagd.

Dat de dames van Mill ervaren waren bleek uit hun goede onderlinge overleg en samenspel. Zij gaven elkaar aanwijzingen over vrij staan en vrijspelen waarvan ik dacht: super meiden,  jullie zijn hierin een stap verder. De coach gaf aan dat hier ook goed op werd getraind. (Tip 1 voor onze trainers: elkaar aanwijzingen leren geven).

Dat wij een dergelijke tegenstand niet eerder hadden meegemaakt bleek uit het feit dat onze dames in eerste instantie niet mee uitverdedigden. Ze waren compleet verrast doordat de tegenpartij flink in de aanval bleef gaan. Dit maakte dat er enorm veel gelopen werd door HCOB, te veel. Halverwege de wedstrijd hadden deze en gene dan ook geen energie meer over! Hoe zat ’t ook alweer met dat juichen van voor de wedstrijd? Ik ben moe Fredy. Heb je water Fredy, ik kan niet meer, ja dames dit is dus hockey (Tip 2 voor onze trainers: conditietraining!) Het was flink werken voor onze meiden, maar dit was voor het eerst hockey met de hoofdletter H. Hard werken!  Heerlijk om te zien! Heel veul talent!

Het mooie aan het geheel is dat wij een zelflerend team hebben. De dames die doorgaans achterin blijven, kwamen nu ook meer aanvallend meespelen! De dames die doorgaans alleen in de aanval gingen, gingen mee verdedigen. Dit heeft ons geen windeieren gelegd.

Ook deze wedstrijd werden er wederom extra maatregelen genomen om het doelpuntenverschil niet te groot te laten zijn. Zowel door HCOB als Mill. Het werd hierdoor extra hard werken maar onze meiden staan hun mannetje. Laat die scouts maar komen J J

Uitslag HCOB-Mill 16-13

Goed gepresteerd dames!

Fredy Frederiks

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws