Wedstrijdverslagen 29 September

Wedstrijdverslag HCOB MF2 - Druten

Nieuws afbeelding

Opnieuw te sterk!

De derde wedstrijd speelden de meisjes F1-2 uit tegen Druten. Ditmaal gesteund door een flinke supportersschare! Goed om deze betrokkenheid te ervaren. Geen extra uitleg meer nodig over het uit- en thuisspelen. Iedereen had ’t inmiddels door. Geen gezeur over teamindeling,  hoe is het mogelijk ? (is dit “mijn” team wel?)

Als volleerde spelers begonnen de dames aan hun warming up, gevolgd door het in tandems overspelen. Met open mond  gevolgd door de spelers en coaches van De Tegenpartij. Ikzelf stond perplex en groeide met de minuut. Wat een discipline!  Daar Carmen, Sabine, en Lieke vooruit liepen, kwam de coach van de tegenpartij navragen hoe oud deze dames waren. ´t Zijn gewoon grote Hollandse meiden in dezelfde leeftijdscategorie was mijn antwoord. Toen mijn oog viel op de hummeltjes van Druten, vond ik het verschil ook groot. Wat geven wij onze kids te eten dat hier niet wordt verstrekt? Niet lang daarna bleek dat ook in het veld  er geen sprake zou zijn van een krachtmeting.  Er werden wederom flinke maatregelen genomen om het scoren door onze dames extra inspannend en de moeite waard te maken en het scoren door Druten überhaupt mogelijk te maken. Uiteindelijk werd het voor ons 2 tot 3 maal extra overspelen voor de goal. Bij elk belangrijk moment werd het spel stilgelegd om de regels met name aan de Drutense hummeltjes uit te leggen. Dit deden deze spelleiders overigens prima.

De tweede wedstrijd bleek dat de teamspirit op deze wijze een beetje uit onze dames werd gehaald, er werd doorlopend gevraagd door de dames wanneer ze nu wel of niet mochten scoren, uiteindelijk wilden of durfden onze meiden niet meer te scoren en speelden zij alleen maar over. Dit begon zelfs de tegenpartij op te vallen. Enerzijds is spelvreugde binnen deze jonge teams het belangrijkste, het leren van deze prachtige sport. Anderzijds kan het niet zo zijn dat de super teamspirit op deze wijze onderuit gaat. Dit geeft stof tot nadenken. Als blijkt dat ook de vierde wedstrijd (wij hopen allemaal van niet!) eenzelfde richting op gaat als de eerder gespeelde drie wedstrijden, zullen wij iets nieuws uitproberen.

De uitslag 1-18

Dames: jullie hebben wederom super gespeeld! Daarnaast zie ik dat jullie de aanwijzingen van diverse spelleiders en coaches zonder commentaar opvolgen: keurig!

Een speciaal woord van dank aan de meegereisde supportersschare. Jullie enthousiasme is prijzenwaardig en werkt aanstekelijk. De meiden speelden met trots!

Julia & Sophie bedankt voor jullie traktatie, we hopen dat jullie een fijne verjaardag hebben gehad!

Op de foto

Boven van links naar rechts: Berrit, Carmen, Sabine, Lieke

Onder van links naar rechts: Julia, Lieve, Lieselotte, Sophie

Fredy Frederiks

Reacties

img

Jeroen Joon

1-10-2009 @ 20:19:50 |Weer een leuk verslag Fredy! Super die spelvreugde, daar gaat het uiteindelijk om!

Reageer op het nieuws