Wedstrijdverslagen 24 Juni

Slotdag 20 juni Boxmeer F-jeugd

Nieuws afbeelding

De meisjes F1-2 hebben hun eerste toernooi succesvol afgesloten! De coaches zijn supertrots.
Om 09.30 uur vertrokken wij tezamen met de jongens F1 en onze mascotte vol enthousiasme richting MHCB te Boxmeer.  Aldaar werden wij met open armen ontvangen. De schrik zat er even in omdat MHCB maar 1 team verwachtte van 6 personen en dus geen 2 teams van in totaal 17 personen. Aangezien er voor beide teams was betaald, is het toch allemaal goed gekomen.

 Om 10.50 uur werd er gestart met een gezamenlijke warming up. De dames wilden hun krachten sparen en besloten halverwege dat zij warm genoeg waren. Als coaches hebben wij dit cadeau direct genoteerd…

 Tijd voor het officiële schema.

 Allereerst vond er een krachtmeting plaats. De eerste wedstrijd van het toernooi betrof een touwtrekwedstrijd! De meisjes van HCOB tegen de jongens van HCOB. Nadat de dames hun yell hadden laten horen (we hebben de H, we hebben de C, we hebben de O, we hebben de B: HCOBEEEEEEE!!) was er sprake van een psychologische voorsprong, en jawel de dames wonnen direct de eerste run. Helemaal top  meiden! Vervolgens moest, ditmaal een mixed team van HCOB, de dames en heren konden overigens prima samen, aantreden tegen Boxmeer.  Ook hier zegevierde HCOB, niet eenmaal, wel driemaal. De mascotte wederom de lucht in.

Na deze krachtmeting de eerste hockeywedstrijd tegen Boxmeer , wederom  een glorieuze overwinning: 3-0.  De yellen waren niet meer van lucht, de teamspirit zat er goed in. Voor de coaches evenals voor de trotse ouders, die overigens net zo fanatiek blijken te zijn als hun kinderen, kon de dag al niet meer stuk.

 Na het spel: “ maak de keeper gek”  (achter elkaar schieten op ’t doel) weer tijd voor een hockeywedstrijd, ditmaal tegen Beuningen. Daar Beuningen met een erg klein team aanwezig was, moest onze meidengroep doorlopend wisselen. 9 wissels binnen 10 minuten werd zelfs onze meiden teveel: aan welke kant stond de goal ook alweer? Wie moet ik aanspelen? Waar is zij nu ineens gebleven? 4-1 om onze oren! Dat wij ook keurige verliezers kunnen zijn bleek uit het feit dat een ieder de tegenstanders keurig bedankten voor de prettige wedstrijd. Zo is het dames: ook kunnen incasseren! Na onze yell 5 keer te hebben geroepen en de mascotte goed te hebben geknuffeld,was de teamspirit weer terug.

 Eerst maar eens het springkussen testen. Dit was het volgende spel. Na alle kleurstoffen(drop) gemixed te hebben met broodjes knakworst, krentenbollen en limonade, gewoon met volle buik springen. Dat alles binnen boord is gebleven blijft een wonder.

 De laatste wedstrijd tegen Marty. De rust was terug alsook de concentratie. Eerst maar eens yellen. De spelverdeling verliep soepel, de dames bleken ineens professionals. Een supersterke achterhoede gevormd door Berrit en Lieke. Niemand kwam aan hun goal. Middenveld: een goed geconcentreerde Lieve en Lieselotte, zij hielden overzicht . De spitsen waren levensgevaarlijk: Julia,  Sophie , Sabine en Carmen, je zou er werkelijk bang voor worden. Echte goalgetters! Een overwinning. Of toch niet? De coach van de tegenstanders had het gevaar ingezien en vond dat officieel de tijd al voorbij was voordat wij scoorden. Daar wij o.i. in officiële tijd speelden aangezien er later werd gestart,  hebben wij het succes gewoon gevierd! Lisan misten wij deze wedstrijd. Lisan (als enige ! aanwezig van het meisjes F1-1 team hielp deze wedstrijd de jongens van HCOB en geloof ons, hier doet zij niet voor onder!

Om 14.15 uur was het toernooi ten einde. Alles teams werden gehuldigd en ontvingen een medaille.  Uiteraard was die van ons, voor ons het meeste waard. Het was een prachtige dag, en laat een ding duidelijk zijn: dit meidenteam kan, wil en gaat ervoor! Tegenstanders maak jullie borst maar nat………………

Dank aan alle ouders die hebben gereden en gesteund. Goed dat jullie erbij waren, dit maakt zo’n toernooi alleen maar mooier.

Meiden, jullie hebben super gespeeld, we gaan een topseizoen tegemoet!

De trotse coaches

Marco & Fredy Frederiks

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws